Λίστα

6 Σεπ. 2015

Οργανώστε την βάπτιση του μωρού σας βήμα-βημα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Φτιάξτε τη λίστα. 

1) Κλείστε εκκλησία και συννενοηθειτε για το τι είναι επιτρεπτό σε σχέση με τον στολισμό ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. 

2) Φτιάξτε τη λίστα των καλεσμένων, βήμα σημαντικό για να ορίσετε τον προυπολογισμο της βάπτισης. 

3)Επιλέξτε το θέμα της βάπτισης και σε συνεννόηση με τους  νονούς επιλέξτε το βαπτιστικο σετ 

4)Παραγγελία για προσκλητηρια μπομπονιέρες και γλυκά. 

5) Κλείστε φωτογράφο

6) Αν πρόκειται να κάνετε τραπέζι κλείστε το τώρα. 

7) Αν επιτρέπεται στολισμός εκκλησίας κλείστε το τώρα. 

8) Συννενοηθειτε με τους νονούς για το δώρο τους. 

9) Φροντίστε για τα ρούχα που θα φορέσετε εσείς το μωρό και όλα τα μέλη της οικογένειας μπαμπάς, αδελφάκια) την μέρα της βάπτισης.

10) Μαμά ή νονά φροντίστε για κομμώτρια και αισθητικό για την άψογη εμφάνιση σας την ημέρα της βάπτισης

Λίγες μέρες πριν την βάπτισηοργανωστε τους οικείους σας ώστε να αναλάβει ο καθένας κάτιπχ . ποιος θα μοιράσει μπομπονιέρες ποιος θα κανονίσει που θα κάτσουν οι καλεσμένοι στο τραπέζι κτλ  Σε ότι αφορά τα έξοδα της βάπτισης οι υποχρεώσεις του νονού είναι οι εξης:Σταυρός, βαπτιστικό ρούχο, παπούτσι, κάλτσες, σετ λαδόπαν μπουκάλι λαδιού (το λάδι πρέπει να έχει μπει από το νονό) πετσέτα μικρή ιερέα και σαπούνι κουτί βαπτιστικων λαμπάδα και προαιρετικά μαρτυρικα. Επίσης πληρώνει την εκκλησία για το μυστήριο. Σε 3 μέρες από την βάπτιση γίνονται τα ξένα δώματα, όπου ο νονός πηγαίνει με ένα σετ εσώρουχα, ένα πυτζαμακι κι ένα αφρόλουτρο να κάνει μπάνιο το μωρό. Οι υποχρεώσεις των γονιών είναι οι εξής:Προσκλητηρια, μπομπονιέρες, γλυκά, φωτογράφος, προαιρετικά στολισμός εκκλησίας και βιβλίο ευχών. Θα πρέπει επίσης οι γονείς να κάνουν κάποιο δώρο στους νονούς του παιδιού τους και ένα τραπέζι τουλάχιστον σε αυτούς ως ευχαριστήριο για τα δώρα που κάνανε οι νονοί. Σε κάποιες περιοχές είθισται το τραπέζι της βάπτισης να πληρώνεται από τον παππού ή την γιαγιά που βγαίνει το όνομα αλλά όλα αυτά είναι κατόπιν συνεννόησης. 

Ελπίζουμε να βοηθησαμε!

Με το καλό να βαπτισετε τα μωράκια σας και πανταξιοι όσοι γίνεστε νονοί!