6 Σεπ. 2015

Κείμενο

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και οργανώστε τον γάμο των ονείρων σας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια! Φτιάξτε την λίστα! 

1) Κλείστε εκκλησία αρκετά νωρίς προσκομιζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικα και ενημερωθεί για το τι είναι επιτρεπτό σε σχέση με στολισμό ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων

2) Κλείστε νυφικό γιατί αυτό ορίζει και το στυλ του γάμου

3) Φτιάξτε την λίστα των καλεσμένων έτσι ώστε να ορίσετε και το ύψος του προυπολογισμου του γάμου σας. Μην παραλείψετε να υπολογίσετε καλεσμένους τγονιών αλλά και των κουμπάρων.

4) Κλείστε τον χώρο της δεξίωσης και συννενοηθειτε για τις παροχές του μαγαζιού σε σχέση με τον στολισμό

5) Παραγγελία για προσκλητήρια και μπομπονιέρες. Επιλέξτε κάτι πουσυνδυάζει το στυλ του γάμου σας, το προσωπικό σας γούστο αλλά και τις οικονομικές σας δυνατότητες. 

6) Σε συνεννόηση με τους κουμπάρους επιλέξτε στεφανα, λαμπάδες, καραφα και ποτήρι κρασιού. Άλλωστε εκείνοι θα τα πληρώσουν. 

7) Ζητήστε από το κατάστημα με τις μπομπονιέρες να σας ετοιμάσουν το κουτί για την μπομπονιερα του κουμπάρους, πουγκακια με ρύζι καθώς και κεράσματα για το σπίτι. 

8) Επιλέξτε το δώρο του κουμπαρου

9) Επιλέξτε στολισμό εκκλησίας, νυφικη ανθοδέσμη και στολισμό αυτοκίνητου. 

10)Κλείστε φωτογράφο

Όταν πλησιάζουν οι μέρες του γάμου για να αποφύγετε το άγχος οργανώστε τους δικούς σας ανθρώπους να αναλάβουν συγκεκριμένα πράγματα ο καθένας ώστε εσείς να ασχοληθείτε μόνο με την δική σας ετοιμασια. Μην παραλείψετε να συννενοηθειτε με κομμώτρια και αισθητικό. Άλλωστε είναι η μέρα σας και πρέπει η εμφάνιση σας να είναι άψογη. Επίσης να βοηθειστε τον γαμπρό να επιλέξει κουστούμι και να επιλέξετε παρανυφακια. Επιλέξτε τούρτα και συννενοηθειτε να παραδοθεί στο χώρο της δεξίωσης

Σε ότι αφορά τα έξοδα αν και τα τελευταία χρόνια ισχύει να πληρώνει ο καθένας ότι μπορεί,τυπικά οι γονείς του ζευγαριού πληρώνουν το ντύσιμο του γαμπρού και της νύφης αντίστοιχα. Κομμώτρια και αισθητικό πληρώνει η νύφη. Τούρτα φωτογράφο, προσκλητήρια, δώρο κουμπαρου πληρώνει το ζευγάρι. Την εκκλησία για το μυστήριο, στολισμό εκκλησίας και αυτοκινήτου, στεφανα, καραφα, ποτήρι και λαμπάδες τα πληρώνει ο κουμπάρος. Νυφικη ανθοδέσμη πληρώνει ο γαμπρός, Οι μπομπονιέρες κανονικά είναι μισές του γαμπρού, μισές του κουμπαρου, αλλά αυτό τακτοποιειται κατόπιν συνεννόησης. 

Ελπίζω να σας βοηθησαμε!  Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!